Vrije stemmen | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
<p>Aad van der Wouden</p>

Aad van der Wouden

(Foto: )

Vrije stemmen

  Column

Bedankt

dames van de VVV-kantoren. dat jullie onze recreanten welkom hebben geheten en op weg hebben geholpen. Ik weet dat jullie dat met enthousiasme en passie hebben gedaan. Met liefde voor dit eiland.

Het is triest dat jullie het slachtoffer van de fusiedrang zijn geworden. De VVV’s in Zeeland moesten zo nodig samen verder. Ik heb er in 2014 mijn zorg al over uitgesproken. Fusies de het eilandelijk niveau ontstijgen zijn vaak gedoemd te mislukken.

Want succes heeft alles met betrokkenheid te maken en die is vanuit Domburg verder te zoeken. Je bestiert de sector niet vanuit een kantoor op Walcheren.

Ik word oud, maar ik herinner me de VVV-vergaderingen nog wel in hotel Bom in Haamstede. Niet zelden werd het half één ’s nachts voordat je de met rook gevulde vergaderzaal kon verlaten. 

Allemaal betrokken ondernemers. En in Zierikzee was het al niet anders. De VVV had gezag. De fusie heeft dat gezag afgenomen.

En nu vertrekken de baliemedewerksters met stille trom. De gemeente neemt ze niet over heeft het al laten weten. voor uw bewezen diensten. Er is nog geen alternatief. Ja, de gemeente maakt jaarlijks ruim twee ton over naar de winkeliersvereniging. Die kunnen de marketing wel doen. Marketing is een vak. Hoe was het ook al weer? Je oude schoenen niet verkopen voordat… Ik hoop dat de dames een VVV-bon hebben gekregen.

Aad van der Wouden