Logo wereldregio.nl
<p>Aad van der Wouden</p>

Aad van der Wouden

(Foto: )

Vrije stemmen

  Column

Familiebedrijven

Ik herinner me de uitreiking van het familiebedrijf door WereldRegio als de dag van gisteren. Hoogleraar Roberto Flören was erbij en hield zijn gehoor voor hoe belangrijk familiebedrijven zijn voor de continuïteit in een stad. Bedrijven die niet zozeer uit zijn op snelle winst, maar op een duurzame relatie met haar clientèle.

En nu weer blijkt de kracht van de familiebedrijven, zo ondervindt wethouder Daniël Joppe (CDA). Ze spreken liever het spaargeld aan dan dat ze personeel op straat zetten. Het zou weleens de redding voor Schouwen-Duiveland kunnen zijn. Het eiland telt immers erg veel familiebedrijven.

Maar de rek is er nu wel uit. En daar zullen we ons bewust van moeten zijn. Zeker met de decembermaand voor de deur en de verleiding van internetgiganten, die geen cent bijdragen aan de leefbaarheid van het eiland. Internet heeft een ruimer aanbod, maar dat doet niet af van het assortiment in de winkels. Laten we daar bij stil staan als we de inkopen gaan doen. De bedrijven verdienen het. En hebben het meer dan ooit nodig. En zo zorgen we ervoor dat we na de lockdown de draad weer kunnen oppakken met het diverse winkelaanbod waar aan we zo gewend zijn.

Aad van der Wouden