Logo wereldregio.nl
<p>Aad van der Wouden</p>

Aad van der Wouden

(Foto: )

Vrije stemmen

  Column

Beste Paula

Welkom terug in het jou zo vertrouwde Zierikzee. Als wethouder nog wel. Met een jeugdige ambitie en idealisme op het puntje van je tong.

Ik wens dat je dat vasthoudt. Dat we een wethouder krijgen met duidelijke ambities, die piketpaaltjes slaat bij haar idealen. En niet verzandt in ambtelijke processen, waardoor je vervreemdt van de burgers maar vooral van je zelf.

Dat je een wethouder mag worden die niet bang is om haar mening te geven. Die niet bang is dat een onhandige uitspraak of een misser meteen consequenties heeft voor je carrière. Want dat is waar de samenleving behoefte aan heeft.

Dat je de gemeenteraad bij de hand neemt in jouw ambities en geen onderdeel wordt van een cultuur van politieke vliegen afvangen om vervolgens te constateren dat je niets bereikt hebt. Of erger nog, dat je vergeten bent waarom je op die stoel wilt zitten.

Te vaak wordt politiek idealisme opzij geschoven voor het op zeker spelen. Dan verlies je je kleur en je ambitie. Durf ergens voor te zijn, durf ergens tegen te zijn. Maar luister vooral goed naar je betrokken samenleving. Want die is er op Schouwen-Duiveland. Het feit dat je tegen de koers van je eigen partij als vrouw de leiding neemt en bestuurlijke verantwoordelijk gaat dragen, geeft alle vertrouwen dat je je weg weet te vinden.

Ik hoop ook dat je oog hebt voor de zwakkeren in de samenleving, zoals je voorganger Cees van den Bos dat had. Dat je mensen net dat duwtje kunt geven waardoor ze weer meedoen.

Dat is wat ik jou en de samenleving toewens. Go for it.