Logo wereldregio.nl

Vrije Stemmen

  Column

Strijd

De strijd om de kiezer ( ja het duurt nog twee jaar hoor) is begonnen. De parkeerproblemen in Zierikzee zijn deze week door Johan Pannekoek (voorheen ChristenUnie, maar nu overtuigd CDA) ongevraagd op de agenda geplaatst. Zierikzee voert actie voor meer parkeerrust in de stad. Te veel vergunninghouders, te weinig plekken. Pannekoek kwam deze week met het idee om alle inwoners van Schouwen-Duiveland een vignet aan te bieden. Zeg voor een euro of vijftien. En dan kun je jaarrond 'gratis' op betaald parkeren staan; in het hart van de stad. Goed voor de middenstand, goed voor het volk. Goed voor de populariteit van de indiener wellicht?

Een ondoordacht idee overigens. Want terecht dat Groen Links, PvdA en SP Pannekoek meteen voorhielden dat het daarmee niet prettiger parkeren wordt in de stad. Alle inwoners van dit eiland verleiden de stad in te rijden om te parkeren en zo de gratis parkeerterreinen buiten de stad te omzeilen. En wat kost deze suggestie, die vorige week ook al door LSD werd geopperd? Zo lekker gaat het niet financieel.

Het voordeel van de discussie is dat er zich ineens een aardige oppositie vormde; in dit geval van de linkse partijen. Het ging ergens over en dat is dan wel weer te danken aan Pannekoek. Ere wie ere toekomt.

Maar de verkiezingen zijn nog ver weg en de problemen in de stad zijn groot. Terecht dat SGP-er Florus van der Paauw zich vertwijfeld afvroeg waar toch dat beloofde verkeerscirculatieplan van Zierikzee blijft. Wethouder Ankie Smit is aan zet. Ze heeft nog een uitdaging iedereen in de raad achter zich te scharen. En vooral om dat te combineren met een Groen Links-ambitie van minder auto's in de stad.

Aad van der Wouden