Logo wereldregio.nl

Valentijnsdag

  Column

Ze houdt van me, ze houdt niet van me, ze houdt van me, ze…

Ik weet niet of ik er gezegend of er bezwaard mee ben, maar ik ben nogal groot geschapen. Het begon ongeveer in de zomervakantie van mijn 14e verjaardag. Ik ontwikkelde een haarlok tot voorbij mijn ogen en voelde me erg zelfverzekerd in mijn rode Puma T-shirt op een lichte jeans met witte gympen. Had erg leuk contact met Cindy, Elly en later met Miranda, Jolanda, Anne, Anneke, Mariëlle, Monique en toen kwamen Githa, Katinka, Ellen en…. Afijn, de strekking is vast duidelijk! Ik heb een zeer groot geschapen hart. Het bonst en barst uit elkaar van de liefde voor mijn vrouwelijke medemens. Altijd gehad en hopeloos ongeneeslijk, maar denk nou niet gelijk aan het meest losbandige. De meeste relaties waren vooral platonisch, gewoon echte lieve vriendinnen. Mijn eerste liefde was mijn moeder, daarna onvoorwaardelijke aandacht voor mijn zusjes Linda en Roelie en de vrouwelijke helft van mijn vriendengroep: Bianca, Colinda, Corien, Sandra en Yvonne hebben mijn hart voor altijd gestolen. Ik durf zelfs te beweren, dat ik ook van hun mannen hou.

Op het werk is de stand 7 dames tegen 5 heren en ik voel me er als een vis in het water. Zelfs onze nieuwste aanwinst voor de zaak is weer zo'n uniek exemplaar, haha 8-5! Ik heb gewoon een bijzonder groot hart voor vrouwen. Gelukkig voor mijn nr. 1, Wilfra, ben ik strikt monogaam, dus maakt u zich geen zorgen om uw columnist en zijn fantasieën. Maar ik kan u verzekeren dat een groot hart een flinke verantwoording met zich mee brengt. Niet zozeer het in toom houden van de emoties, maar vooral het onderhoud heeft zo zijn aandacht nodig. Vriendschappen komen en gaan, zo is de natuur. Maar het mooie is dat ik nog velen dicht bij me heb. Degene die passen, zijn nooit echt ver. Jan Wouter van den Doelschool was nog in de Raamstraat, onder de Dikke Toren. We kwamen in de eerste, dat is al lang gelee. We speelden nog met blokken en hadden lol voor twee. Met zijn allen over, naar de tweede, derde klas. Eindelijk naar de vijfde, toen hadden we een kamp. Slapeloze nachten, maar dat was echt geen ramp. Echte schooltijd Boogiewoogie! Super leuke herinneringen. Met een klein groepje uit deze klas hou ik nog steeds contact en dat is hartstikke leuk! Ralph, Cor en Mirjam, Leonie, Wilna, Elvira echt héél leuk dat wij al 46 jaar onze vriendschap koesteren.

Vandaag is het de dag dat we aan het onderhoud van ons hart doen, vandaag is het Valentijnsdag. De dag om iemand te laten blijken hoe je over haar of hem denkt. Verras eens degene die nu het eerste bij je opkomt. Zonder schroom of anoniem, maar doe eens gek. Zeg gewoon eens iets aardigs, dat blijft het mooiste kado  Ze houden van me, ze houden niet van me. Aan alle lieve mensen waar ik mijn leven tot nu toe mee heb mogen delen. Ze houden van me... en ik hou van hen!

Jan Deurloo