Afbeelding
Foto: M.G. Mooij - Mamopictures

Weg over kering tijdelijk dicht vanwege onderhoud

Algemeen

Op 25 en 29 april en op 1 en 3 mei is de N57 van De Banjaard (Kamperland) tot de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) tussen 9.00 uur en 15.00 uur een half uur afgesloten vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering. Rijkswaterstaat hijst deze dagen vier bewegingswerken uit voor groot onderhoud. Autoverkeer leiden ze tijdens de daadwerkelijke afsluiting om via de Zeelandbrug en men moet rekening houden met 30 minuten extra reistijd.

Fietsers en bromfietsers kunnen doorrijden tot de afgezette locatie waar het bewegingswerk wordt uitgehesen. Na afloop van het hijsen kunnen zij weer passeren. Voor fietsers is vanwege de ligging van de weg geen omleidingsroute beschikbaar. In 2023 zijn de eerste twee bewegingswerken uitgehesen en teruggeplaatst. Toen was er telkens sprake van een volledige afsluiting van de N57 over de Oosterscheldekering. Na evaluatie is besloten om de stremming te verkorten tot het half uur dat er daadwerkelijk wordt gehesen binnen een ruimer tijdvenster van 9.00 uur tot 15.00 uur, na de ochtendspits en voor de avondspits.

In principe vinden de werkzaamheden in de ochtend plaats, echter kunnen het verloop van het werk of weersomstandigheden ervoor zorgen dat de hijsactie later in het tijdvenster of op een van de reservemomenten wordt uitgevoerd. Een compleet overzicht van alle reservemomenten is te vinden op rws.nl/bewegingswerken.

Meer nieuws