Afbeelding

Saskia Maaskant komt naar Zierikzee

Algemeen

De in Zierikzee geboren en in Bruinisse getogen schrijfster Saskia Maaskant komt zaterdag 23 maart naar Zierikzee met haar nieuwe boek Zeeuwminnetje. Bij boekhandel De Vries wordt ze vanaf 11.00 uur vergezeld door de tekenaar Jan-Willem Hament, die ieder verkocht exemplaar voorziet van een unieke tekening. Hament is bekend van de personages Leuntje en Marien.

Maaskant noemt zich vanaf 2010 schrijfster toen ze landelijk erkenning kreeg voor haar werk. Ook speelde ze zichzelf in de kijker met haar boek ‘Bijna iedereen heeft kanker’, waarbij ze haar eigen ervaringen beschrijft. Niet zelden met een dosis humor. ‘’Het is toch raar eigenlijk dat zoveel mensen kanker krijgen en ook hun bijstanders en dat het voor veel mensen een lastig onderwerp is,” legt ze uit,. Dat heeft ze met haar boek doorbroken.

Door haar Zeeuwse wortels kan ze in haar werk niet om Zeeland heen. Op haar zevenentwintigste is ze vertrokken naar Sommelsdijk. Zeeminnetje zal voor veel Zeeuwen dus een herkenbaar werk zijn. Ze vertelt er zaterdag over, waarbij ook haar artistieke relatie met de tekenaar Hament aandacht krijgt. Maaskant is in 1981 geboren in Zierikzee en is auteur, blogger en spreker. Ze brak door in het Zeeuwse met haar roman Meerminnen

verdrinken niet. Dit verhaal over Bruinisse en de vergeten Stormramp van 1911 werd genomineerd voor de Archeon Thea Beckmanprijs 2021. Sinds het verschijnen van dit boek heeft Saskia een bijzondere band met zeemeerminnen.

Meer nieuws