Wethouder Paula Schot
Wethouder Paula Schot

Wethouder hoopt alsnog op vertrouwen raad

Algemeen

Wethouder Paula Schot (SGP) hoopt dat de gemeenteraad nog voldoende vertrouwen in haar heeft om door te gaan. Ze raakte vorige week in opspraak omdat ze bouwregels bij de renovatie van haar woning aan haar laars had gelapt. Ze wil de fouten herstellen. Als dat te duur gaat uitvallen, verkoopt ze haar woning aan de Melkmarkt. Afgelopen weekend legde ze haar taken tijdelijk neer.

In een verklaring aan de gemeenteraad neemt ze de verantwoordelijkheid voor de overtredingen, maar haalt ook de rol van haar man aan. ‘’Het leek me vanuit mijn functie als wethouder het beste als ik me niet met de verbouwing zou bemoeien. Het is om die reden dat het contact met opdrachtnemers bij mijn man lag. Dat is achteraf bezien een verkeerde inschatting van mij geweest. Ik had er, mede gezien mijn publieke functie als e´e´n van uw wethouders, bovenop moeten zitten. Het spijt mij dat ik uw raad hierin teleur heb gesteld, en teleurstel. Om die reden leg ik hierover verantwoording aan uw gemeenteraad af.’’ Naast de overtredingen bij de bouw speelt er ook nog een asbestkwestie. Schot: ‘’ Inmiddels loopt ook een separaat onderzoek naar het verwijderen van asbest op de tweede verdieping van onze woning en de aantasting van het monument. Gezien het feit dat dit een lopend strafrechtelijk onderzoek is, kan ik hier inhoudelijk geen uitspraken over doen, maar ik wacht de uitkomst van dit onderzoek met vertrouwen af.‘’
Schot heeft een zaakwaarnemer aangesteld, die de kwestie met de gemeente moet afhandelen. Als er herstelwerkzaamheden worden verricht, zorgt ze zelf dat er scherp op de naleving van de regels wordt gelet.
Schot hoopt aan te kunnen blijven. ‘’Al drie jaar voel ik als uw wethouder een grote verantwoordelijkheid om op een transparante en integere wijze mijn werk te doen. De inschattingsfouten die mijn echtgenoot en ik hebben gemaakt raken mijn geloofwaardigheid als bestuurder, het aanzien van het college en geven een knauw aan het vertrouwen in de politiek op ons mooie eiland. Ik reken mijzelf dit zeer aan, en dat spijt mij zoals gezegd ten diepste. Ik vraag uw gemeenteraad om het vertrouwen in mij te behouden en de kans te geven de situatie en het vertrouwen te herstellen.’’

De raad heeft donderdagavond op voordracht van de VVD bepaald dat er een zogenoemd interpellatiedebat moet komen over de kwestie. Dat moet voor 15 april tijdens een extra raadsvergadering.

Meer nieuws