Afbeelding

Taakstraf voor conciërge die ontucht pleegde

Algemeen

De rechtbank heeft een 48-jarige man uit Renesse voor het plegen van ontucht met een veertienjarige jongen veroordeeld tot 120 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. In de proeftijd van twee jaar moet hij zich houden aan de voorwaarden van de reclassering.

Beiden kenden elkaar van de middelbare school in Zierikzee, waar de Renessenaar in 2021 als conciërge werkte. De leerling zat toen in de brugklas.

In de uitspraak werd meegenomen dat verdachte tegen betaling van 20 euro had geprobeerd om het slachtoffer te verleiden tot meer seksuele handelingen. Niet bewezen was dat hij de jongen plotseling in het kruis had gepakt. ,,Ik heb hem wel in het kruis gepakt. Dit had niet mogen gebeuren”, zei de man tijdens de behandeling van zijn strafzaak.

De biseksuele man was tijdens de lockdown van de coronamaatregelen in februari 2021 via Grindr, een dating site voor mannen, op zoek naar contact. Hij kwam in aanraking met de jongen, die een leerling van het Pieter Zeemanlyceum bleek te zijn. De conciërge nodigde de jongen uit in zijn schuur bij zijn woning, waar hij tijdens de bezoekjes met de jongen praatte over seks. Gaandeweg leidde die gesprekken tot de seksuele handelingen. Het slachtoffer voelde zich er ongemakkelijk bij en schaamde zich ervoor. Hij durfde het niet aan zijn ouders te vertellen.

Toen de schoolleiding erachter kwam, werd de conciërge meteen op non-actief gezet en vervolgens ontslagen. Zijn relatie met zijn vrouw, die bij de rechtszaak aanwezig was, leed eronder. De officier van justitie had 180 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Een van de voorwaarden was dat hij geen contact zou hebben met minderjarigen. Dat achtte de rechtbank niet nodig. De verdachte stelde zich tijdens de behandeling ‘open’ op. In de proeftijd van twee jaar moet hij zich houden aan een meldplicht bij de reclassering en krijgt hij een ambulante behandeling voor zijn seksuele problemen.

Meer nieuws