Marzia Pagotto
Marzia Pagotto

Wijnproeven voor het goede doel

Algemeen

Wijnproeven en ondertussen het eilandelijke Rode Kruis ondersteunen. Dat kan vrijdag 15 en zaterdag 16 maart bij ‘Tafelen bij Zeeuws meisje’ in Zierikzee. Voor de gelegenheid komt de Italiaanse vinologe en wijnmaakster Marzia Pagotto naar Zierikzee.

Het idee komt van Byron van Bree van het restaurant. Zelf is hij wijnkenner en draagt de kennis graag over op anderen. Vrijdag start het om 18.30 uur en zaterdag om 14.00 uur; de kosten zijn respectievelijk zestig en vijftig euro en een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Rode Kruis. Ook de wijninkoper doet een duit in het zakje. Naast een welkomstdrankje en een hapje worden er zes wijnen geproefd en voorzien van tekst en uitleg. ‘’Pagotto heeft kennis van wijnen uit Noord- en Zuid Italië. Dat maakt het interessant,” aldus Van Bree.

Het Rode Kruis heeft geld nodig om nieuwe vrijwilligers te trainen voor het gebruik van de AED, de defibrillator die wordt ingezet bij hartfalen. Als iemand problemen heeft wordt 112 gebeld, maar ook direct vrijwilligers in de buurt komen dan in actie. Omdat iedere seconde telt is het van belang om zo snel mogelijk te handelen. Het Rode Kruis heeft inmiddels een groot netwerk van vrijwilligers, maar er is altijd plaats voor nieuwe mensen. 

Wie belangstelling heeft voor een van de twee proeverijen kan zich aanmelden via info@tafelenbijzeeuwsmeisje.nl

Meer nieuws