Afbeelding

Bruse ondernemers geven Biz verder vorm

Algemeen

Met een goed bezochte algemene ledenvergadering van de OVB (Ondernemers Vereniging Bruinisse) en een Nieuwjaarsborrel voor alle ondernemers, is de aftrap gegeven voor de verdere uitrol van de BIZ in Bruinisse. De leden van de OVB stemden in met de naamswijziging en de aangepaste statuten van de vereniging. De Biz staat voor een verplichte bijdrage van ondernemers, die wordt gebruikt voor het verbeteren van het winkelgebied.

Deze laatste ledenvergadering van de OVB was nodig om de statuten van de al sinds 1935 bestaande vereniging aan te passen aan de nieuwe ordening op basis van het BIZ-model. De statutenwijziging als geheel werd unaniem door de leden aangenomen. Na het eerder al oprichten van een stichting Ondernemersfonds Bruinisse is daarmee de basis gelegd voor de verdere uitrol van de nieuwe BIZ- structuur. 

Voorzitter Henk Gravestein benadrukte dat de nieuwe structuur het mogelijk maakt dat straks ook bedrijven en ondernemers die niet onder de formele BIZ kunnen vallen toch vrijwillig lid kunnen worden van de ‘vereniging nieuwe stijl’. ‘’Dat geldt ook voor ondernemers zonder eigen zakelijke WOZ-waarde en ondernemers die vanuit huis een bedrijf runnen.’’ 

In de nieuwe naam van de vereniging is nadrukkelijk het woord collectief opgenomen om daarmee het belang van de gezamenlijkheid van alle Bruse ondernemers te onderstrepen. De eerstvolgende vergadering vanuit de nieuwe set-up wordt gehouden op woensdagavond 10 april. In de tussentijd zal hard gewerkt worden aan de instelling van een vijftal werkgroepen te weten Communicatie & PR, Collectieve belangenbehartiging, Evenementen, Industrieterrein en Relatiebeheer leden. Ondernemers die belangstelling hebben voor een bepaalde werkgroep kunnen dit kenbaar maken bij het bestuur of via een mailtje aan info@ocbru.nl . Ook vanuit het bestuur worden ondernemers benaderd. 

Daarnaast zullen voorbereidingen worden getroffen voor het in de lucht brengen van een geavanceerd communicatieplatform voor alle ondernemers. Op de volgende bijeenkomst zal daarvan een presentatie volgen. Er zullen concrete voorstellen uitgewerkt worden voor andere acties om aan de leden voor te leggen. In Bruinisse is ook een tegengeluid van ondernemers, die de Biz niet zien zitten. Maar bezwaren zijn door de gemeente terzijde geschoven.

Meer nieuws