Kees Visser
Kees Visser

Kees Visser wil vijf dagen achter fornuis

Algemeen

De Zierikzeese kok Kees Visser gaat vanaf woensdag 14 februari een poging ondernemen om maar liefst vijf dagen achter elkaar te koken. Dat is 130 uur. De recordpoging onderneemt hij in het strandpaviljoen Zuid Zuid West in Renesse en heeft de titel ‘Chef’s table’ meegekregen’.

Aan de recordpoging heeft Visser ook een goed doel gehangen. Iedere dag wordt een zeven gangendiner geserveerd, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de Voedselbank in Zierikzee. De recordpoging is te volgen via Youtube (keesaandekook).

Visser gaat graag uitdagingen aan. Toen hij een Nigeriaanse dame het record van honderd uur zag vestigen, dacht hij: ‘dat kan ik ook’. Daar ging nog een Ier overheen met 119 uur, dus stelde Kees Visser zijn nieuwe recorddoel op 130 uur. Ieder gewerkt uur mag hij vijf minuten slapen. Dus hij wil de eerste achttien uur maken en dan even gaan liggen. Vanaf 17.00 uur wordt hij dagelijks bijgestaan door een gast-chef, waarmee hij het diner gaat maken. De resterende tijd kookt hij erop los voor verzorgingshuizen en de voedselbank.

Op Visser’s Facebookpagina staan de diners, waaruit de deelnemers kunnen kiezen.

Meer nieuws