Afbeelding

Celstraffen voor ‘gratis’ verblijf in Hotel Bruinisse

Algemeen

De rechtbank heeft twee daklozen voor inbraken, diefstallen en verduistering veroordeeld tot gevangenisstraffen. Een 35-jarige man, afkomstig uit Ooltgensplaat, kreeg zes maanden cel opgelegd, terwijl een 29-jarige vrouw, voorheen woonachtig in Heinkenszand, voor haar aandeel drie maanden moet ‘brommen’. Sinds oktober 2022 leiden zij een zwervend bestaan.

Het duo dacht hun probleem op te lossen door ‘gratis’ te verblijven in Hotel Bruinisse, waar ook spullen werden verduisterd. De man had in dezelfde periode een elektrische fiets gehuurd van Aquadelta en niet teruggebracht. Daarnaast werden in november 2022 en in februari vorig jaar leegstaande vakantiewoningen op de recreatieparken in Bruinisse gekraakt, waar ze zodoende enige tijd verbleven.

Het vonnis van de rechtbank repte over een ravage, die de verdachten in het hotel en de vakantiewoningen hadden achtergelaten. Dat leidde tot veel onrust bij de gedupeerden. Zo durfde een slachtoffer drie maanden niet meer naar hun vakantiewoning, omdat zij niet kon leven met de gedachte dat vreemden in haar bed hadden geslapen.

Ook werden uit de woning waardevolle spullen gestolen en werden ook twee fietsen tekoop aangeboden bij iemand, die het niet vertrouwde en naar de politie stapte.

De rechtbank nam in het vonnis van de oudste verdachte mee dat de man bij zes tankstations, waaronder in Oosterland, benzine had getankt zonder af te rekenen. Van een brandstichting in Oude Tonge werd hij vrijgesproken.

Het duo moet aan een van de slachtoffers 500 euro smartengeld betalen. Andere materiële schadeclaims werden niet-ontvankelijk verklaard.

De man heeft ook een strafblad. Hij zou volgens zijn raadsman in Belgie¨ verblijven,maar bereid zijn zijn straf te ondergaan. De vrouw kreeg een zwaardere straf dan de officier van justitie had gee¨ist.

Meer nieuws