Afbeelding
Foto: Alain Verdier

Verdier zet boek in voor geldinzameling

Algemeen

De in Zierikzee woonachtige Franse modefotograaf Alain Verdier heeft een bijzonder boek gemaakt over borsten. Hij bekijkt ze door een ander perspectief . Het boek wordt zaterdag 3 februari gepresenteerd in cafe de Biet in Zierikzee. Samen met Ladies’ Circle Schouwen-Duiveland heeft de avond het thema ‘Fuck Borstkanker’ meegekregen en wordt er geld ingezameld. Een vastgesteld bedrag van de verkoop van het boek gaat ook naar onderzoek naar borstkanker.

En dat is en blijft nodig, want een op de zeven vrouwen krijgt in haar leven ermee te maken. Fotograaf Alain Verdier, die in zijn roemrijke carrière foto’s maakte voor onder andere Dior, Vogue en Cosmopolitan, schuwt maatschappelijke onderwerpen allerminst. “Ik ben niet iemand die achteroverleunt en toekijkt. Ik wil helpen.”

Het idee voor zijn nieuwe boek ontstond spontaan. Om het licht in zijn studio te testen, gebruikte hij herhaaldelijk naakte vrouwelijke modellen. “Ik had zo veel testfoto’s en ineens zag ik ze, die borsten. In mijn archief. En dacht: “Daar moet ik iets mee”.”


Verdier dook het laboratorium in, om de borst te ‘manipuleren’ of beter gezegd te transfigureren. Urenlang is hij met verschillende bewerkingen bezig geweest in het lab, waardoor de borst eruit kwam te zien alsof je door een caleidoscoop kijkt. Samen vormen ze zijn nieuwste werk: Transfiguration. “Dankzij slimme foefjes zullen de borsten in het boek andere vormen aannemen. Oneindige combinaties die zowel magisch als vreemdsoortig en veelkleurig zijn.”

Borsten in de hoofdrol dus. Maar ‘alleen’ een boek maken, daarmee was het voor Verdier nog niet klaar. Hij wil de borsten letterlijk nog een keer in de kijker zetten door er een evenement aan te koppelen. En dat gebeurt nu dus in de Biet.

Op die speciale avond is het boek van Verdier te koop, wordt de cover van zijn nieuwste boek geveild voor het goede doel en is er ook een ‘tombola’. En niet alleen vrouwen zijn natuurlijk welkom. Het is een avond voor iedereen en begint om 20.30 uur. De honorair Consul van Frankrijk is ook aanwezig.

Meer nieuws