De delegatie met links Ruurt van der Wel
De delegatie met links Ruurt van der Wel

Delegatie Tokio op bezoek

Algemeen

Een delegatie uit Tokio heeft een bezoek gebracht aan Schouwen-Duiveland. Het was een ambtelijke delegatie met bijzondere aandacht voor het toerisme.

De stad Tokio (en de bijbehorende directe omgeving) telt veertig miljoen inwoners en de delegatie is normaliter werkzaam in een gebouw samen met nog 12.996 collega’s. Het station waar ze aan zitten heeft 36 sporen en 200 in- en uitgangen. Niet te vergelijken met de omvang van Schouwen-Duiveland. 

De groep kwam voor het eerst in Europa en deed twaalf uur na aankomst op Schiphol, Bruinisse en het Watersnoodmuseum aan. De dagen erna gingen ze naar Den Haag, Amsterdam en het Nationaal Bureau voor Toerisme. Samen met de gemeente verwelkomde directeur Ruurt van der Wel van de Stichting Eilandmarketing Schouwen-Duiveland de gasten. 

Aanleiding was de landelijke voorlopersrol die Schouwen-Duiveland heeft als het gaat om de zoektocht naar een goede balans tussen wonen en toerisme en inwonersprofijt en de reeks aan keurmerken die het eiland heeft, in het bijzonder Green Destinations. Ook burgerparticipatie kwam aan bod, 

Meer nieuws