Dick Meulblok
Dick Meulblok

Toekomstvisie splijt bestuur van LSD

Algemeen

Het bestuur van Leefbaar Schouwen-Duiveland is opgestapt uit onvrede met de vrijages die individuele leden hebben met bijvoorbeeld de Boer Burger Beweging in de provincie. Alleen Dick Meulblok uit Renesse is blijven zitten, maar die is uitgerekend één van die leden, die ook actief is voor BBB.

Marc le Clercq uit Bruinisse was lange tijd voorzitter van de club. Hij zegt te hechten aan de onafhankelijkheid van Leefbaar. Toen het bestuur merkte dat enkele leden daar anders over dachten (gemeenteraadslid Robbert Lievense lonkt ook met BBB) heeft hij de leden vorige week gevraagd hierover een standpunt in te nemen.

Maar die denken er in meerderheid anders over en zien allianties met andere partijen wel zitten. Daarop stapte het bestuur (Le Clercq, Adriaan van den Berge, Arno de Jager en Marjon Humalda) direct op. Dick Meulblok moet nu een nieuw bestuur gaan zoeken. ‘’Ik was er wel over verwonderd dat het bestuur niet verder wilde praten en meteen opstapte.” Hijzelf was door corona niet bij de bewuste ledenvergadering.

Meer nieuws