Afbeelding

Brandweer stopt met blussen door vuurwerk

Algemeen

De brandweer is gestopt met het blussen van de grote brand in Bruinisse omdat er vuurwerk op de zolder van een woning ligt. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Volgens de Veiligheidsregio is de brandweer rond 18.00 uur gestopt in opdracht van de politie. Rondom de Acacialaan staan nog wel veel brandweerwagens opgesteld. De situatie wordt in de gaten gehouden met warmtebeeldcamera’s. Ook is een drone opgeroepen om de situatie in de woning beter te kunnen bekijken de. Rond 19.00 uur liet de VRZ weten wel te proberen de smeulende plaatsen op de bovenverdiepingen vanaf veilige afstand te blussen.

Het huizenblok is vanwege de brand en het aaanwezige vuurwerk ontruimd. Andere omwonenden is uit voorzorg gevraagd weg te blijven bij de ramen. Voor betrokkenen is er een opvanglocatie geregeld in het dorpshuis ’De Vanger’. Burgemeester Jack van der Hoek heeft zich op de locatie gemeld. Hij komt poolshoogte nemen en wil de inwoners een hart onder de riem steken, zo laat een woordvoerder weten.

Voor de coördinatie tussen de verschillende aanwezige hulpdiensten is er opgeschaald naar een GRIP1-situatie. Er is Commando Plaats Incident (CoPI) ingericht, hier komen de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten bij elkaar.

Volgens de VRZ zijn er geen mensen of dieren meer aanwezig in de getroffen woningen. De hulp van Stichting Salvage is gevraagd om te helpen bij het beperken en afhandelen van de schade. (HV Zeeland)

Meer nieuws