Ramon de Ceunink van Capelle
Ramon de Ceunink van Capelle

Gemeenteraad omarmt pré-mantelzorgwoning

Algemeen

Het wordt een stuk eenvoudiger om bij de woning huisvesting te realiseren voor ouders of andere directe familieleden, die weliswaar nog geen zorg nodig hebben, maar op termijn wellicht wel. Ramon de Ceunink van Capelle van de VVD heeft er de handen in de gemeenteraad voor op elkaar gekregen.

Samen met de Christenunie en de SP schreef hij een motie die hierin voorziet. Op dit moment is er wel een regeling, die het mogelijk maakt om een mantelzorgwoning in de tuin te zetten. Maar de VVD wil dus een verruiming. Wat De Ceunink van Capelle betreft hoeft er dus nog geen sprake te zijn van een zorgvraag.

De woningen kunnen voor een termijn van tien jaar neergezet worden. De exacte spelregels worden nu door het college van burgemeester en wethouders uitgewerkt. 

De VVD’er is blij met de steun vanuit de gemeenteraad. Door spelregels op te stellen kan wildgroei voorkomen worden. Hij denkt ook dat het de woningmarkt kan vlottrekken. ‘’Het is niet de oplossing voor het woningtekort, maar we weten dat wanneer iemand zijn woning verlaat voor een woning bij de kinderen er wel een woning vrij komt en dat soms wel tot vier gezinnen aan nieuwe huisvesting kunnen helpen.

In zijn voorstel wordt niet alleen een woning in de tuin mogelijk, maar kan er ook in het bestaande huis zelfstandige woonruimte gecreëerd worden en komt er dus een adres bij. De Ceunink van Capelle vraagt het college bij het uitwerken van de plannen alvast coulant om te gaan met aanvragen, die nu al binnen komen.

Meer nieuws