Afbeelding

Sinterklaas reist het eiland over

Algemeen

Sinterklaas is bezig met zijn tocht over Schouwen-Duiveland. Zaterdag was het onder meer de beurt aan Renesse. Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan Renesse. 

Terwijl de muziek al uit de boxen klonk, stonden de kinderen vol enthousiasme te wachten op de Sint. Er waren al flink wat Pieten op het plein, maar waar was Sinterklaas nou? De Pieten fluisterden de kinderen in om omhoog te kijken, en ja hoor, daar op een versierd balkon stonden Sint en Hoofdpiet te zwaaien. Nu konden ze met elkaar naar het versierde dorpshuis gaan. Bij binnenkomst speelde de muziekvereniging Luctor et Emergo al sinterklaasliedjes en stond er een ontbijtbuffet klaar voor de kinderen. Ook dit jaar was er weer een kleurwedstrijd en kregen de winnaars een cadeautje van Sinterklaas. Daarna was het tijd voor de opvoering van de Pietendans; dansmoeder Daniëlle had weer hard geoefend met de kinderen van basisschool Stapelhof. Niet alleen de kinderen, maar ook de Pieten deden enthousiast mee. Ook waren er leuke activiteiten, waaronder het versieren van vlaggetjes voor de optocht. De versierde trein stond namelijk buiten al klaar voor een optocht door het dorp en de vlaggetjes maakten dit extra feestelijk.
Tot slot zwaaiden de kinderen het Spaanse gezelschap uit bij de Vronenburg, waar uiteraard ook nog een bezoek gebracht werd. De kinderen kregen een chocoladeletter mee en mochten nog een cadeautje ophalen bij één van de winkeliers in Renesse.

Meer nieuws