Het team van de Molenberg
Het team van de Molenberg

Molenberg start ‘Samen Tafelen’

Algemeen

Een gezellig moment om met elkaar te genieten van een warme maaltijd en een laagdrempelige manier om mensen te ontmoeten. Aan lange tafels samen een stevige warme maaltijd nuttigen tegen een zachte prijs.

Het nieuwe ‘ontmoetingsconcept’ van Molenberg in Burgh-Haamstede heet ‘Samen Tafelen’ en is inmiddels van start gegaan. In navolging van de tafelprojecten in de dorpshuizen.

Alleenstaanden, buren, vrienden: iedereen die behoefte heeft aan meer contact en gezelschap zoekt tijdens een warme hap, is welkom. Deze winter is er elke donderdagmiddag plek voor veertig gasten. Om aan te kunnen schuiven moet men van tevoren reserveren. Tegen een prijs van 7,50 euro krijgt men rond 12.30 uur een uitgebreid ‘vroeg diner’ uitgeserveerd, onder het genot van een muziekje en een knusse ambiance. 

Met het doel een tweede huiskamer te worden voor eilandbewoners ontwikkelde het Molenberg-team een plan dat voortborduurt op de bestaande missie van de sport- en recreatielocatie: een actieve rol spelen in de samenleving en een bijdrage leveren aan de vitaliteit van bewoners van Schouwen-Duiveland.

Manager Marcel Willemse: ‘‘Het team wil een verschil maken en een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving. Een stukje zingeving, het gevoel dat we waarde creëren voor anderen, is belangrijk voor ons. ‘Samen Tafelen’ is een verlengstuk van eerdere ontwikkelingen vanuit deze missie. Denk aan ‘Goud voor Oud’ of onze nieuwe vitaliteitsruimte- en concept BOEST!. Met BOEST! willen we mensen motiveren te bewegen, bezig te zijn met hun gezondheid en anderen te ontmoeten.’’ 

De reden om de warme maaltijd in de middag aan te bieden, komt ook voort uit een stukje gemak tijdens deze donkere dagen. Willemse: ‘‘Veel mensen, zeker ook ouderen, vinden het prettig en makkelijker om ’s middags samen warm te eten. Dan ben je op tijd weer thuis tijdens donkere winteravonden en ben je er toch lekker uit geweest. Als je samen eet, smaakt alles ook nog eens veel beter en komen we als gemeenschap samen de donkere dagen door.’’

Meer nieuws