Byron en Regina van Bree in actie bij het Leger des Heils.  Met links Lucinda Lambertus.
Byron en Regina van Bree in actie bij het Leger des Heils. Met links Lucinda Lambertus. Foto:Elize Ijzenbrandt

Restaurant brengt diner naar Leger des Heils

Algemeen

Het officiële kerstdiner is pas op dinsdag 19 december. Maar deze week is bij het Leger des Heils aan de Poststraat in Zierikzee een ‘oefening’’ geweest met een smakelijke aftrap; carpaccio van ossenhaas, een bavette met chimichuri en koffie met huisgemaakte koek. Leger des Heils-coördinator Lucinda Lambertus zag een wens in vervulling gaan.

Sinds haar ‘aantreden’ waait er een frisse wind door het pand. De winkel is naar de voorkant van het pand gegaan en het ontmoetingsgedeelte naar achteren, waardoor bezoekers meer privacy hebben. En daar werd deze week een pré-kerstdiner geserveerd.

Sjaloom tekende voor het dekken van de tafels. Sjaloom begeleidt mensen met een verstandelijke handicap. Arjan van Westenbrugge, zorgkundig specialist van Sjaloom, is laaiend enthousiast over het Leger des Heils. Een veilige omgeving, waar altijd wat te doen is. 

Dat is ook wat Lambertus voor ogen heeft. Ze wilde graag restauranthouders naar het pand halen voor de mensen, die zelf nooit in een restaurant komen. Dat was niet tegen dovemansogen gericht bij Byron en Regina van Bree (Tafelen bij Zeeuws Meisje in Zierikzee). ‘’Dit zijn mensen waar we graag wat voor doen’’, vertelt Byron van Bree. Voor eigen rekening organiseerde hij deze week een diner. ‘’We hebben cateringervaring dus dat kunnen we wel.” Dinsdag 19 december gaat hij voor het echte kerstdiner. ‘’En wie weet krijgt het een vervolg”. Lambertus ziet het wel zitten.

Meer nieuws