Afbeelding

DA Drogisterij Kik zeventig jaar

Algemeen

DA Drogisterij Kik 70 jaar. ‘De DA’ is een begrip in Zierikzee. Na 40 jaar in Zierikzee is dat ook niet gek. Maar er zit nog een hele geschiedenis van de firma Kik voor de jaren ‘80. 

Eigenaar van de winkel, Hans Kik, komt uit een echte ondernemersfamilie. Hans: “In 1953 is Johannes Kik, mijn opa, samen met mijn oma Elizabeth Kik een winkel begonnen in Burgh-Haamstede. Dit was toen nog geen drogisterij maar een winkel met potten, pannen en kachelbenodigdheden. Hierna zijn mijn ouders, Corry en Leo Kik, met de winkel verder gegaan. Deze is langzaam aan veranderd in een drogisterij. Halverwege de jaren 80 zijn mijn ouders ook een winkel in Zierikzee begonnen. Eerst op de Dam en later verhuisd naar de Appelmarkt. Eind jaren ‘80 hebben zij zich aangesloten bij de franchise formule DA en in 2000 ben ik zelf in het bedrijf gestapt. Het vak is mij dus met de paplepel ingegoten en gelukkig vond ik het vanaf dag één ontzettend leuk. Ik ben gediplomeerd drogist en Orthomoleculair therapeut. Die kennis komt goed van pas in de winkel.’’
Inge Kik, de vrouw van Hans komt ook uit een ondernemersfamilie en zit ook al sinds 2000 in de drogisterij/parfumerie branche. Zij is zich met de jaren meer gaan richten op het uitbreiden van haar kennis op het gebied van make-up en huidverzorging. Inge is ook degene die de Permanente Make-Up verzorgt. Zij is in 2016 in het bedrijf erbij gekomen. Hans en Inge adviseren elke dag nog met plezier de klanten. Ook vinden zij het nog steeds leuk om de klant te verassen met aanpassingen in de winkel, uitbreiding van de diensten in de schoonheidssalons, of mooie nieuwe merken in de winkel. Zaterdag 18 november (morgen dus) is er gebak voor de klanten en een kortingsactie. Het is immers feest.

Meer nieuws