De inmiddels gesloten meelfabriek in Renesse
De inmiddels gesloten meelfabriek in Renesse

Omwonenden willen wel recreatiewoningen

Algemeen

Het komt niet vaak voor dat omwonenden enthousiast zijn over de bouw van vakantiewoningen in de directe omgeving. Maar volgens Ton Rijstenbil uit Renesse is dat in het geval van de te slopen Meelfabriek wel degelijk aan de orde.

De fabriek is gesloten en de eigenaren willen er elf recreatiewoningen neerzetten. De gemeenteraad is akkoord, maar de Stichting Duinbehoud en de natuur- en vogelwacht Schouwen-Duiveland ziet het niet zitten. Te belastend voor de omgeving, zo stellen ze en ze stappen naar de rechter.

Maar Rijstenbil is juist blij dat de prominente witte fabriek en de bijbehorende loodsen gesloopt gaan worden. ‘’Ik weet ook wel dat er een recreatiestop is, maar is dit alleen maar goed. Zo denken alle omwonenden er hier aan de Hoogenboomlaan over”, zo is zijn stellige overtuiging.

Hij overweegt een brief op te stellen voor de rechtbank zodat die ook het geluid van de omwonenden te horen krijgt. ‘’Ik weet niet wat de mogelijkheden zijn, maar dat zie ik wel zitten.” Hij denkt dat als er een streep door de plannen komt, de nevengelegen recreatiebedrijven er wel iets zullen neerzetten.

Meer nieuws