Afbeelding

Nieuwe woonconcepten Scharendijke en Zierikzee

Algemeen

Voor veel mensen is het tegenwoordig moeilijk om een woning te vinden. Ook op Schouwen-Duiveland is dit het geval. Daarom wil de gemeente eind 2024 starten met de bouw van nieuwe woonconcepten voor verschillende doelgroepen in Scharendijke en Zierikzee.

Starters komen moeilijk aan een woning. Ouderen stromen moeizaam door naar een levensloopbestendige woningen. Ook zijn er woningen nodig voor mensen die met spoed een huis nodig hebben (spoedzoekers) en statushouders. Daarnaast worden er in de gemeente sinds april vorig jaar Oekraïense vluchtelingen opgevangen in gemeentelijke opvanglocaties of bij mensen thuis. Als zij hier langere tijd willen en mogen blijven, moeten er gezorgd worden dat er ook voor hen passende opvang of (in de toekomst) huisvesting is.

Om ervoor te zorgen dat er voor deze doelgroepen geschikte woonruimte komt, wil de gemeente samen met Zeeuwland ‘modulaire’ woningen realiseren. Aan de achterzijde van de Elkerzeeseweg in Scharendijke, ten zuiden van de voetbalvelden, willen ze zestig sociale huurwoningen plaatsen. In Zierikzee, op de grond waar de opvanglocatie Cornelia nu staat, negentig. Deze modulaire woningen zijn snel te bouwen en duurzaam. Op de locatie in Scharendijke wordt ook gekeken naar de mogelijkheden voor het bouwen van enkele tientallen koopwoningen.

Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn welkom op de informatiebijeenkomsten over de modulaire woonconcepten. Voor Scharendijke is deze op maandag 2 oktober om 19.00 uur in Dorpshuis de Putmeet. Op dinsdag 3 oktober om 19.00 uur worden de plannen voor Zierikzee toegelicht in de Burgerzaal van het gemeentehuis.

Voor de informatiebijeenkomsten moeten inwoners zich aanmelden via de gemeentelijke website. Dit kan tot en met 30 september.

Meer nieuws