Haringvlietbrug
Haringvlietbrug Foto: Wereldregio

Rover-Zeeland zorgt voor compensatie na afsluiting Haringvlietbrug

Algemeen

Op aandringen van de reizigersorganisatie Rover-Zeeland komt er alsnog een compensatieregeling voor reizigers uit Zeeland die vanwege de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug om moeten reizen. Aanvankelijk zouden Zeeuwse reizigers zelf voor de extra kosten moeten opdraaien, terwijl er wel compensatie voor Brabantse reizigers was.

Vanaf 12 juni is de Haringvlietbrug voor ongeveer twee maanden afgesloten vanwege de vervanging van het beweegbare deel van de brug. Busreizigers uit Zeeland, West-Brabant en Goeree-Overflakkee moeten hierdoor omreizen. Een deel van de reizigers reist om via Spijkenisse, terwijl de reizigers uit Zeeland en West-Brabant worden geadviseerd om met de trein via Goes of Roosendaal te reizen. De forse meerkosten van 353 euro per maand voor de omweg vanuit Zeeland werd door Connexxion bij de reiziger neergelegd. Alleen bij de omreisroute via Spijkenisse zouden de kosten wat worden beperkt doordat Connexxion het kilometertarief hier tijdelijk halveert. Reizigers uit Brabant, waar vervoerder Arriva rijdt, worden door Arriva wel gecompenseerd. Voor Rover-Zeeland was het onacceptabel dat dit onderscheid tussen reizigers zou ontstaan. De Rover-afdeling heeft daarom bij Connexxion en provincie Zeeland aangedrongen op een regeling voor Zeeuwse reizigers.

Deze regeling is nu toegezegd. Reizigers krijgen een vast bedrag van 12 euro per enkele reis vergoed, mits zij aan kunnen tonen dat zij met de trein hebben gereisd en ook kunnen aantonen dat zij in april of mei 2023 minstens één keer met de reguliere bus gereisd hebben. Deze compensatie kan worden aangevraagd via de website van Connexxion. Rover is blij dat er, weliswaar na lang aandringen, nu een regeling is gekomen waardoor reizigers voor in ieder geval een deel van de meerkosten gecompenseerd worden.

Meer nieuws