‘Luv’ treedt op tijdens het feest op een zonovergoten plein
‘Luv’ treedt op tijdens het feest op een zonovergoten plein

Zierik7 viert het eerste jaar

Algemeen

Het voelt voor de medewerkers als de dag van gisteren, maar Zierik7 (de vroegere Cornelia) in Zierikzee is al weer een jaar open en dat moest worden gevierd met onder meer een playbackshow en een barbecue (namens de Vrienden van Zierik7).

Locatiemanager Niels Tournoij zegt trots te zijn op wat zijn team in een jaar heeft neergezet. Een formule met meer bewegingsvrijheid voor de bewoners, die niet zonder slag of stoot is ontwikkeld. Vooral de bewegingsruimte die dementerenden in het nieuwe concept hebben gekregen, gaf best onrust. Ook dat alle bewoners elkaar tegenkomen (dementerend en niet dementerend) ) was even wennen. Het gaf in den beginne onrust bij bewoners en medewerkers. Tournoij: ‘’Maar nu zijn we een jaar verder. We gaan een enquete uitzetten onder de medewerkers. De puntjes op de i zetten.’’

Ook blijft het een uitdaging om het personeelsbestand op peil te houden, zoals overal in de zorg speelt. Het ziekteverzuim ligt hoog doordat medewerkers langdurig ziek zijn ‘’maar we willen niet dat de druk te lang te hoog is. En we gaan de zomer in. Ik wil wel dat iedereen op vakantie kan.’’ Maar daar ging het deze week niet om. Er was feest en dat werd mede door het stralende weer zeer gewaardeerd.

Meer nieuws