Perspectieven ZSC’62 en SKNWK steeds somberder

ZSC’62 is één van de ploegen die spelen om indirect lijfsbehoud, Den Bommel, definitief uit het ook verloren.

Door de 0-3-nederlaag op eigen veld tegen die Flakkeese ploeg, moeten de Scharendijkenaren zich nu richten op de twee overgebleven concurrenten, Kruiningen en Tholense Boys. De wedstrijd (foto) tegen Den Bommel was binnen een uur beslecht. “De start was wel oké van ons tot de 0-1”, vond ZSC’62-coach Edwin Kriens. “Wij verdedigen heel naïef bij dat doelpunt. De 0-2 was uit een inworp, in mijn ogen ook een omschakelmoment in het voetbal. Na de rust heb ik er twee spitsen erbij gezet, maar ook dit hielp niet. Bij de 0-3 was de restverdediging een chaos.”
Poulegenoot SKNWK, rode lantaarndrager van de derde klasse B, streed dapper, kwam voor bij DVV’09, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een nederlaag. Interim-coach Peter van der Cingel vond zijn team gelijkwaardig aan de nummer van de ranglijst, maar zag DVV’09 de winnende 2-1 maken na een handsbal. Door het (nipte en onterechte) verlies worden de perspectieven voor indirect lijfsbehoud - dit geldt ook voor ZSC’62 - worden steeds somberder. Er zijn nog vijf duels te spelen voor beide teams.
Bruse Boys hoeft niet te vrezen voor nacompetitie, ook niet na de 2-0-nederlaag tegen koploper MOC’17.
MZC’11 moet na de 1-2-nederlaag tegen koploper NSVV in de tweede klasse G wel met een schuin oog kijken naar de negende plaats, die veroordeelt tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.
Brouwershaven leek in de vierde klasse in tegen Goes met drie punten huiswaarts te keren, maar de thuisploeg stak daar in de slotfase een stokje voor: 2-2. Brouwershaven-oefenmeester Marcel Verschoor noemde het een zuur gelijkspel. Na een lastige eerste helft zette hij in rust het een en ander om waardoor zijn team op 0-2 kon komen. Na de 2-2 kreeg Goes nog een grote kans op haar derde. “Maar het blijft zuur dat je 0-2 voor staat en dit weggeeft. Zeker met de kansen die je hebt gehad in de tweede helft om het eerder te beslissen.”
Strafschoppen bepaalden het duel tussen SNS en Westhoek in Stad aan ‘t Haringvliet. De thuisploeg benutte er eentje, de ploeg van trainer Henk Schouten twee. Het werd uiteindelijk 2-2.

Fios-WIK’57 afg.
Duiveland-SC Stavenisse 4-1 (1-0 en 2-0 Stefan de Bruine, 3-0 (strafschop) en 4-0 Dylan van Klinken)
SNS-Westhoek 2-2 (1-2 Mark de Feiter (strafschop), 2-2 Delano Westerink (strafschop)
Goes-Brouwershaven 2-2 (0-1 Martijn Dalebout, 0-2 Lars Jonker)