Werner van Laere
Werner van Laere

Paardenmarkt keert terug in Zierikzee

Algemeen

De Paardenmarkt keert terug in Zierikzee, maar niet op de traditionele eerste woensdag van juni, maar op zaterdag 10 juni. 

De paardenmarkt kent een oude traditie. Paarden verdwenen steeds meer al werd er in het recente verleden nog wel een poging ondernomen deze viervoeters bij het evenement te betrekken. En dat gaat wat Werner van Laere, citymanager van Zierikzee, betreft weer gebeuren. Dat gebroken wordt met de traditionele datum van de markt neemt hij voor lief. ‘’Op zaterdag 10 juni hebben we wel paarden’’.

Dit jaar krijgt de jaarljjkse catwalk er een broertje (of zusje) bij. Naast de modeshow in september kan het publiek zich nu ook op 29 mei oriënteren op de laatste modetrends. Maar voordat het zover is, storten de ondernemers van InZzee zich eerst op de Pasen.

De Ondernemersvereniging verzorgt op zaterdag 8 april diverse activiteiten in het centrum van Zierikzee. Zo zal er gedurende deze dag straattheater zijn, toepasselijk door Paas en Haas. Op het Havenplein zal er een heuse markt zijn, waar diverse lokale ondernemers aanwezig zullen zijn. Op de markt is er ook een kraam van de Ladies Circle. Zij delen paaseitjes uit op de markt en in het centrum van Zierikzee.

De Ondernemers van Zierikzee stellen deze paaseitjes beschikbaar en steunen daarmee het goede doel dat de Ladies Circle met deze actie nastreeft, namelijk Stichting Paardrijden Gehandicapten; ondergebracht bij bij manage Balans in Dreischor. 

Maar er gaat nog meer gebeuren op 8 april. Zo kunnen kinderen tussen 13.30 uur en 14.30 uur naar het centrum komen om paaseitjes te zoeken. En degene die een gouden ei vindt, die mag een eitje grabbelen in de muziektent. In het eitje zit de naam van de winkel waar hij of zij het cadeau mag gaan ophalen.

Op het Havenplein staan die dag ook nog diverse springkussens voor kinderen waar ze zich naar hartenlust op uit mogen leven.

Er is ook nog een kleurplaat, deze kan worden opgehaald in de winkels van Zierikzee, maar ook op de achterpagina van deze krant. De kleurplaat kan ingeleverd worden tijdens de markt bij de dames van de Ladies Circle.

1 KOL: Citymanager Werner van Laere

Meer nieuws