Anita de Munnik en Vincent Krans in de expositieschuur.
Anita de Munnik en Vincent Krans in de expositieschuur.

Meer bezoekers voor Goemanszorg

Algemeen

Het gaat weer de goede kant op met streek- en landbouwmuseum Goemanszorg in Dreischor. Nadat de bezoekersaantallen een periode afnamen, is er weer groei. Met de nieuwe expositie over het trekpaard zet het succes hopelijk door.

Vorige jaar tikte de bezoekersteller de 4.700 aan en dat was een forse groei ten opzichte van de periode voor corona. ‘’Onze ambitie is jaarlijks met vijfhonderd te groeien en dat hebben we ruimschoots behaald”, vertelt Anita de Munnik. Ook krijgt de educatie een extra impuls, waarmee ook de jeugd verleid wordt naar het museum te komen. 

Samen met kunstenaar Vincent Krans uit Ouwerkerk heeft voorzitter Anita de Munnik de schouders gezet onder de nieuwe expositie, die alle facetten van het trekpaard laten zien. Het is een mooi tijdsbeeld van de vroegere landbouw.

Vrijdag 31 maart wordt de expositie om 11.00 uur geopend voor het publiek in het bijzijn van trekpaarden van Bart van der Wekken. Het museum is die dag tot vijf uur gratis te bezoeken. Daarna is het museum van dinsdag tot en met zondag te bezoeken van 11.00-17.00 uur.

Meer nieuws