Afbeelding

Celstraf voor seksueel misbruik Bruinisse

Algemeen

De rechtbank heeft een 44-jarige inwoner van Bruinisse voor het seksueel misbruik van zijn stiefdochtertje 30 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, proeftijd twee jaar, opgelegd. De officier van justitie had twee jaar cel geëist. De rechtbank ziet aanleiding om in het nadeel van verdachte hiervan af te wijken, omdat er een reëel gevaar bestaat voor herhaling en dat het daarom niet verantwoord is om de man na zijn detentie zonder enig toezicht te laten terugkeren in de maatschappij. 

De rechtbank vindt zijn gedrag zorgelijk, omdat hij de verantwoording van het misbruik ten onrechte bij het jonge slachtoffer legt. ,,Hij heeft geen enkel inzicht laten zien in het verwerpelijke van zijn handelen.” Zo gaf verdachte tijdens de behandeling van de strafzaak aan dat zijn stiefdochtertje het initiatief nam tot de handelingen en hij het enkel voor haar genot deed. ,,Verdachte is als volwassene volledig verantwoordelijk en had van het seksueel contact moeten afzien”, stond er in het vonnis.

Des temeer een reden voor de rechtbank om aan de twee jaar cel, met aftrek van voorarrest, zes maanden voorwaardelijk te koppelen. Men nam het advies van de reclassering over. Tijdens de proeftijd van twee jaar moet hij zich houden aan de bijzondere voorwaarden, zoals een meldplicht bij de reclassering, ambulante behandeling, een contactverbod met het slachtoffer en dat de man inzicht geeft in het contact met de kinderen die hij met zijn ex-partner heeft.

De ontucht begon in november 2021 en duurde tot 16 juni vorig jaar, toen hij op haar slaapkamer met zijn toen tienjarige stiefdochtertje door zijn (ex) partner werd betrapt. De man bekende het misbruik, dat herhaaldelijk had plaatsgevonden. 

Het slachtoffer kampt met psychische problemen en staat onder behandeling van een psycholoog. De man wordt verplicht tot het betalen van 10.462,80 euro aan schadevergoeding, waarvan 10.000 euro aan smartengeld. Het restant is voor gemaakte reiskosten voor psychische hulp. 

Meer nieuws