Chef-kok Jeffrey Buijl en hotelier Govert Janzen stellen hun keuken en expertise beschikbaar aan de deelnemers van de WereldRegio-kookwedstrijd
Chef-kok Jeffrey Buijl en hotelier Govert Janzen stellen hun keuken en expertise beschikbaar aan de deelnemers van de WereldRegio-kookwedstrijd Foto: Marieke Mandemaker

Doe mee met WereldRegio-Cristó (Mondragon) kookwedstrijd

Algemeen

Altijd al een keer willen koken in een professionele keuken met een echte chef aan je zijde? Restaurant Cristó (Mondragon) stelt de keuken én chef-kok Jeffrey Buijl als ‘coach’ beschikbaar in de WereldRegio-kookwedstrijd. Kandidaten uit Schouwen-Duiveland kunnen zich nú melden.

De bedoeling is dat kandidaten vanaf nu een hoofdgerecht bedenken en dat omschrijven (ingrediënten en receptuur). Het gaat om een hoofdgerecht plus drie losse componenten aan garnituur en een aparte saus voor vier personen. Uit alle inzendingen worden drie thuiskoks geselecteerd die met elkaar de strijd aangaan in de keuken. Voor het bereiden van het gerecht is een uur beschikbaar.

De wedstrijddag in de keuken zal op dinsdag 18 april plaats vinden tussen 11.00-15.00 uur. Kandidaten dienen die dag uiteraard beschikbaar moeten zijn. Een deskundige driekoppige jury buigt zich direct na het kook-uur over het resultaat, waarbij de uiteindelijke winnaar naast de eeuwige roem een all-in diner voor twee wordt aangeboden in restaurant Cristó. Let wel, de kandidaten brengen hun eigen ingrediënten mee en – mocht men die hebben – hun eigen messenset.

De drie geselecteerde deelnemers krijgen sowieso in aanloop naar de wedstrijd ruimte in WereldRegio om de lezers deelgenoot te maken van hun creatie. Bovendien worden zij begin april uitgenodigd voor een kennismaking met de wedstrijdkeuken. De inzendingen kunnen tot en met 31 maart gemaild worden naar Govert Janzen, mail gjanzen@mondragon.nl

Chef-kok Jeffrey Buijl en hotelier Govert Janzen stellen hun keuken en expertise beschikbaar aan de deelnemers van de WereldRegio-kookwedstrijd

Meer nieuws