De winnaars met Harry Boot. Winnares isJannie Timmer, tweede van links
De winnaars met Harry Boot. Winnares isJannie Timmer, tweede van links

Jannie Timmer wint Snertcompetitie

Algemeen

De winnaar van de Zeeuwse Snert Competitie is bekend. Het is Jannie Timmer uit Zierikzee geworden. Bijna dertig deelnemers streden  om de trofee. Een deskundige jury heeft de snert beoordeeld op smaak, geur, kleur, originaliteit en uiteraard op het gebruik van natuurlijke ingrediënten. De wedstrijd bestond uit een voorronde, de beste soepen gingen door naar de finale waar uiteindelijk de winnaar naar voren kwam.

Om de uitslag zo objectief mogelijk te krijgen bestond de jury uit specialisten met verschillende achtergronden. Dit zijn onder ander Rob Tholhuijsen, voormalig Keurslagerij Tholhuijsen Renesse; Edwin de Vlieger, voormalig kok van Hotel de Zeeuwse Stromen en Hotel Bom; Dominique Deguelle, culinair specialist; Niels Hessels, vanuit zijn passie voor vlees en slager bij Vleesboerderij Boot; Roos Lindeman, verkoop specialist bij Vleesboerderij Boot en Thijmen Smits, voormalig keurmeester bij de grote grillworsttest.

Als tweede is geëindigd de winnaar van vorig jaar, Erica Erkelens uit Scharendijke en de derde plek ging naar Leandra Noezer uit Haamstede.

Meer nieuws