Afbeelding

Valse brief kondigt uraniummijn aan

Algemeen

In een niet van echt te onderscheiden brief hebben bewoners en ondernemers in Burgh-Haamstede een brief ontvangen met daarin de aankondiging , dat er een uraniummijn wordt geopend in de Westhoek. De afzender zouden gemeente, provincie en energiebedrijf EPZ zijn.

In de brief wordt gerept over de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne en het voornemen een tweede kerncentrale in Borssele neer te zetten. Het uranium moet nu vanuit het buitenland komen. Daar hebben de briefschrijver een oplossing voor. Een uraniummijn in de Westhoek.

In de brief wordt ook kritisch gesproken over het CDA en de VVD, die geen publiek debat voor de verkiezingen zouden willen voeren. ‘Het bevoegd gezag’, zoals de schrijvers zichzelf noemen, wil dat wel. 

De gemeente reageert er ook op. ‘’Zowel de gemeente Schouwen-Duiveland, de provincie Zeeland en EPZ hebben deze brief niet verzonden. Er is dus geen sprake van het winnen van uranium in Burgh-Haamstede. Hoewel het werd afgesloten met de mededeling dat dit niet zou gebeuren, betreuren we het dat de brief tot vragen en ongerustheid onder inwoners heeft geleid. Omdat er sprake is van valsheid in geschrifte, doen we aangifte.’’

Meer nieuws