In Oude Tonge kwam prinses Beatrix naar de herdenking. Hier samen met burgemeester Ada Grootenboer.
In Oude Tonge kwam prinses Beatrix naar de herdenking. Hier samen met burgemeester Ada Grootenboer.

Indrukwekkende herdenking van de Ramp

Algemeen

Op meerdere plaatsen is en wordt de Ramp van 1953 herdacht. Nog nooit is er zoveel aandacht aan de Ramp besteed door de (landelijke) media.

Burgemeester Jack van der Hoek had het vanmorgen in Ouwerkerk ook over de niet geïdentificeerde slachtoffers. ‘’Op vele begraafplaatsen wordt vandaag herdacht bij de graven van de overledenen. Maar sommige graven zijn leeg. In sommige liggen de resten van mensen van wie wij de naam niet kennen. Meer dan honderd slachtoffers van de ramp zijn nog steeds vermist. Dit maakt het verlies voor de families extra zwaar en emotioneel. Nooit de bevestiging dat een dierbare gevonden is, een open einde. Het is goed dat vele nabestaanden zich inmiddels hebben gemeld om hun DNA af te staan, teneinde nu, of later, alsnog een identificatie mogelijk te maken. Om zo een lange periode van onzekerheid achter zich te laten.’’
Schouwen-Duiveland had geen afgevaardigde van het Koninklijk Huis dit jaar. Die eer was aan Oude-Tonge waar prinses Beatrix acte de présence gaf (foto).

-/- 

Meer nieuws