Urkervloot voor Brouwershaven, 1953foto: Bart Hofmeester
Urkervloot voor Brouwershaven, 1953foto: Bart Hofmeester

Op zoek naar Brouwse verhalen over de Ramp

Algemeen

Dit jaar herdenkt Nederland op grote schaal de Watersnoodramp van 1953. Een ingrijpende historische gebeurtenis, die tot op de dag van vandaag zijn sporen nalaat. Ook Brouwershaven werd getroffen door het water. 

Om terug te blikken op de gebeurtenissen in en om Brouwershaven, tijdens én na de Ramp, brengt Stichting Cultuur & Erfgoed Brouwershaven (SCEB) van 24 juni tot en met 9 september een uitgebreid cultureel en educatief programma met onder meer een tentoonstelling in De Nicolaas, presentaties, een film en rondwandelingen door de smalstad. 

Belangrijk onderdeel van deze manifestatie vormen de persoonlijke verhalen van de Brouwenaren. Uit eerste hand of uit overlevering. Om al die verhalen boven tafel te krijgen, organiseert SCEB op zaterdag 28 januari een inloopochtend (vanaf 10.00 uur) in het Tonnenmagazijn. Iedereen die meer kan vertellen over de Ramp in Brouwershaven, is welkom. Ook als u foto’s, objecten of andere voorwerpen heeft en/of ter beschikking wilt stellen voor de expositie, bent u uitgenodigd.

Urkervloot voor Brouwershaven, 1953

foto: Bart Hofmeester

Meer nieuws