Frank Live!
Frank Live!

Bruse zanger Frank neemt lied voor WK op: ‘Euforie’

Algemeen

Frank Live (echte naam: Frank Polak) uit Bruinisse heeft deze week een lied ter gelegenheid van het aanstaande WK voetbal in Qatar (20 november-18 december) opgenomen. De titel van het nummer is ‘Euforie’.

Frank Polak zingt nu zo’n vijftien jaar professioneel. De Bruenaar doet dat op bruiloften, partijen en privéfeesten. Zijn repertoire zit tussen Frank Sinatra en André Hazes, maar hij heeft ook eigen nummers. Aan het begin van dit jaar nam de 48-jarige zanger een nummer (Ons Leven) op met Ben Cramer.
Het idee voor een WK-nummer bedacht Polak zelf. Het is niet specifiek voor het WK maar meer voor Oranje. Stuitend op een Italiaans nummer vond hij dat een goede melodie. Vervolgens schreef Patricia Geerling, de vrouw van zijn producer, de tekst erbij en is het nummer afgelopen maandag door Polak ingezongen in een studio in Valkenburg. Er is ook een videoclip opgenomen. Volgens Polak is de release van Euforie twee tot drie weken voor het WK. “Het is goed gelukt. Het nummer heeft een hoog meezinggehalte. Het is de bedoeling dat het in de hoofdjes blijft zitten.”

Meer nieuws