Afbeelding

Gouden Kalf-winnaar Knor in fiZi

Algemeen

De familiefilm ‘Knor’, dit weekend de grote winnaar bij de uitreiking van de Gouden Kalveren, is donderdag 6 oktober om 20.00 uur te zien in fiZi in Zierikzee.

Dat ‘Knor’ het Gouden Kalf voor Beste Film heeft gewonnen, betreft een historisch feit. Knor is de eerste animatieproductie in de geschiedenis die deze prijs toegekend heeft gekregen. Het verhaal gaat over het meisje Babs dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Opa blijkt echter stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.
Het spannende verhaal, de humor, de vele knipogen naar de actualiteit en de fraaie beeldtechniek maken deze film tot een feestje voor jong én oud. De stemmen van onder meer Kees Prins, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca en Alex Klaasen dragen extra bij aan het succes. Knor heeft ook de Gouden Kalveren voor Regie en Vormgeving gewonnen en wordt als animatiefamiliefilm als Nederlandse afvaardiging worden ingezonden voor de Oscars. Nadere info: www.fizi.nl