Afbeelding

Hulpactie voor Oekraïne

Algemeen

Binnenkort vertrekt er een transport met de medische bedden uit de oude Cornelia in Zierikzee naar een ziekenhuis in Oekraïne. Een groep vrijwilligers wil van de gelegenheid gebruik maken om ook boodschappen meer te sturen en heeft daarvoor een actie opgezet. 

Denk aan houdbaar voedsel als meel, suiker, macaroni, aardappelpuree, blikken conserven en meer van dit soort houdbare producten. Maar ook dingen als zeep, shampoo, maandverband, luiers, incontinentiemateriaal en paracetamol. ‘’Daarom hebben we als vrijwilligers een hulpactie in de Jumbo in Nieuwerkerk opgezet op vrijdag 30 september. We staan die dag in de Jumbo met de vraag of iedere klant een boodschapje extra wil doen dat mee kan op transport. Dat hoeft niet veel te kosten, want we weten ook dat mensen hier soms de eindjes aan elkaar moeten knopen, maar daar is extra voedselhulp echt hard nodig,’’ zo laat de organisatie weten. De vrijwilligers staan in de supermarkt van 10.00-21.00 uur. Voor mensen die op zaterdag 1 oktober nog houdbare boodschappen willen inleveren,

dat kan tussen 09.00 en 10.00 uur in verenigingsgebouw Salem aan de Molenstraat 16 in Nieuwerkerk. Dan kan er ook dames en kinder -winterkleding ingeleverd worden voor de groep Oekraïners die nu al in de oude Cornelia opgevangen wordt.

Meer nieuws