De kinderen op de nieuwe fietsen met Sybren Singelsma en Rob Visser op de achtergro
De kinderen op de nieuwe fietsen met Sybren Singelsma en Rob Visser op de achtergro

Sociëteit viert lustrum met cadeau voor scholen

Algemeen

Ze noemen het zelf gekscherend een ‘oude mannenclub’, maar sociëteit de Westhoek is meer dan dat. Wekelijks een borrel in dorpshuis de Schutse, maar wel altijd met een interessante inleiding. Het gebeurt inmiddels vijftig jaar en daarom werd er gebroed op een cadeau voor de buren.

De buren zijn de openbare basisschool de Kirreweie en de Radar-school Onder de Wieken. ‘’We zijn geen charitatieve club, maar voor het tiende lustrum wilden we toch iets gaan doen’’, legt voorzitter Sybren Singelsma uit. Dat ‘iets’ zijn zeven fietsen geworden voor de twee scholen. De scholen zitten onder hetzelfde dak. Samen met Rob Visser ging hij naar de scholen om de fietsen formeel over te dragen. Naast de fietsen (geleverd door Jan de Jonge fietsen) komt er een monteur naar school om de kinderen bij te praten over het onderhoud aan de tweewielers.

Birgit de Ruiter, directeur van de Kirreweie, is blij met de gift. ‘’Natuurlijk hebben de meeste kinderen wel een fiets. Maar vaak komen ze met de auto vanuit de dorpen naar de school. Als we dan gaan sporten, moeten ze toch op een fiets. Dat is nu opgelost.’’ Haar collega van Onder de Wieken, Carine Francke: ‘’Soms komen ze wel op een fiets, die net niet veilig genoeg is voor een rit naar de sporthal’’. Dus ook zij is er blij mee.
De sociëteit komt maar zelden in het nieuws. Het is ook geen serviceclub zoals bijvoorbeeld de Rotary. Er wordt normaliter geen geld ingezameld voor goede doelen. Zelf omschrijven ze de club als volgt: ‘’Het doel van de vereniging is het bevorderen van een gezellige en goede relatie tussen de leden onderling. Tevens om heren met uiteenlopende opvattingen en vanuit diverse disciplines bij elkaar te brengen om samen de zinnen te verzetten en de geest te prikkelen. De leden zijn permanent of recreatief gevestigd in de Westhoek van de gemeente Schouwen-Duiveland’’.
Geen goede doelen maar nu dus wel een verjaardagscadeautje voor de buren, die op steenworp afstand van het dorpshuis zitten.

De kinderen op de nieuwe fietsen met Sybren Singelsma en Rob Visser op de achtergrond.

Meer nieuws