Loco-burgemeester Jacqueline van Burg op bezoek bij mevrouw Van den Houten.
Loco-burgemeester Jacqueline van Burg op bezoek bij mevrouw Van den Houten.

De op één na oudste van het eiland

Algemeen

De afgelopen dagen is de geschiedenis rondom koningin Elizabeth uitvoerig belicht. Indrukwekkend, maar met haar 96 jaar moest ze het afleggen tegenover mevrouw P. H. van den Houten-Van de Velde uit Zierikzee. Zij vierde deze week haar 104e verjaardag, geboren in 1918 aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Schouwen-Duiveland telt één persoon die nog ouder is: 105 jaar. Omwille van de privacy is niet bekend wie dat is. Wel dat het eiland op dit moment tien honderdjarigen telt. Loco-burgemeester Jacqueline van Burg bracht mevrouw Van den Houten deze week een bezoek in zorgcentrum de Wieken. Tot haar 99e woonde ze zelfstandig in de Veste. Eerdere jaren kreeg ze burgemeester Jack van der Hoek op visite.

Mevrouw Van den Houten heeft door haar hoge leeftijd veel meegemaakt, waarvan de Tweede Wereldoorlog en de Ramp van ‘53 het meest opvallend waren. Maar ook privé gebeurde er veel. Ze verloor haar moeder op jonge leeftijd aan de Spaanse griep, haar man overleed toen ze 54 jaar was en van haar zes kinderen zijn er nog drie in leven. 

Maar deze week was het even feest in de Wieken: met taart en koffie en een deel van haar familie erbij. 

Meer nieuws