Reza Ranjazmay
Reza Ranjazmay Foto: facebook

Ranjazmay present op Havenconcert

Algemeen

Tijdens het Havenconcert Zierikzee, op zaterdag 24 september, treedt tenor Reza Ranjazmay voor het laatst in Nederland op. Op Schouwen-Duiveland heeft Ranjazmay een grote schare aanhangers. Reden voor de organiserende Stichting CASD om de tenor te programmeren. Reza Ranjazmay was de afgelopen jaren verschillende keren te horen op Schouwen-Duiveland. Onder meer bij de eerste editie van het Havenconcert Zierikzee en tijdens verschillende operamuziek avonden.

Eigenlijk zou de populaire tenor de verrassing van de avond zijn. Nu bekend is geworden dat hij terugkeert naar Iran, en dus niet meer in Nederland zal optreden, besloot de organisatie de verrassing uit de doeken te doen. “Reza heeft veel enthousiaste en trouwe bewonderaars op Schouwen-Duiveland”, vertelt organisator Martin de Jong. “Ik wil hun deze laatste kans om Reza te horen niet ontnemen. Vandaar dat we nu bekendmaken dat hij dé verrassing van het Havenconcert is.”

De vader van Ranjazmay is ziek en de tenor heeft besloten terug te keren naar zijn geboorteland om voor hem te zorgen. In Iran wil hij een muziekschool beginnen om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. De Jong: “Om hem te ondersteunen, is er na afloop van het concert bij de uitgang een collecte.” Het Havenconcert Zierikzee begint op 24 september om 20:30 uur en zal rond 22:15 uur eindigen. Het podium staat opgesteld voor de loods van de Museumhaven. De luisteraars nemen plaats aan de overkant op het pleintje bij de kruising Grachtweg-Scheepstimmerdijk.

Liefhebbers kunnen voor vijf euro een van de vierhonderd stoelen reserveren op de kade recht tegenover het podium. De kaartjes zijn te koop via www.casd.nl/ticketkantoor en vanaf 19:30 uur gaat dit afgezette deel open. Rechts op de kade, bij het kanon, staan stoelen die gratis beschikbaar worden gesteld.

Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Wie voor vijf euro een stoel reserveerde, heeft een gegarandeerde toegang.

Meer nieuws