Afbeelding
Foto: FiZi

FiZi zet weer in op muziek

Algemeen

Filmtheater fiZi in Zierikzee herneemt met ingang van het nieuwe seizoen een muziekaanbod in principe elke derde zondagmiddag van de maand. De Werkgroep Muziek fiZi bestaande uit Aart Blok, Lex Bontjes en Erik Bouman zet zich in voor een gevarieerd aanbod met de nadruk op jazz en klassiek in een brede opvatting.

’’Het muziekprogramma kan bestaan uit live optredens, maar wordt ook afgewisseld met bijzondere muziekfilms en interactieve evenementen zoals door het publiek gekozen YouTube muziekfragmenten of een DJ die aandacht besteedt aan een genre’’, zegt Aart Blok. Hij benadrukt dat de combinatie van beeld een geluid ook uitstekend past binnen de mogelijkheden van fiZi.

De werkgroep wil ook aandacht besteden aan achtergrondinformatie over de muziek op het programma. Bijvoorbeeld over hoe komt iets tot stand en wat zijn de invloeden? De programmeurs willen inzetten op lokale muzikanten en muziekliefhebbers en nodigen dan ook belangstellenden, die hieraan een bijdrage willen leveren, uit om contact op te nemen via: muziek@fizi.nl

’’Wat ons betreft zouden de middagen het karakter moeten hebben van een muziekcafé, dus niet te statisch en gericht op het genieten van muziek en de onderlinge ontmoeting. De middagen zijn van 15.00 tot 18.00 uur en de toegangsprijs houden we laagdrempelig’’, aldus Blok.

Het muziekprogramma in fiZi begint op zondag 25 september. Deze eerste middag gaat worden omlijst met improvisaties van saxofonisten Willem van der Meijde en Anneke Gerritse en zal verder bestaan uit de vertoning van een filmregistratie van de legendarische Zeeland Suite van Leo Cuypers uit 1977. Dat betreft een van de monumenten van de Nederlandse geïmproviseerde jazzmuziek met zes muzikale geestverwanten: Willem van Manen, Bob Driessen, Harry Miller, Arjan Gorter, Martin van Duynhoven en de legendarische Willem Breuker. De filmregistratie is op verschillende locaties in Zeeland opgenomen en geeft een fraai tijdsbeeld. ,’’De Zeeland Suite is al vijfenveertig jaar oud maar muzikaal nog steeds actueel’’, aldus Blok. 

Meer nieuws