Logo wereldregio.nl
Sonia Perez
Sonia Perez

Leer Zonnemaire kennen met cultuur, historie en muziek

Het dorp mag dan bescheiden van omvang en inwoneraantal zijn, trots zijn ze zeker op hun dorp. En dat laten ze zaterdag 24 september graag zien met Beleef Zonnemaire. Ga naar het dorp en laat u verrassen. Tussen 13.00-18.00 uur is er van alles te doen.

Met recht van alles, want je kunt er de kunst, de muziek en de historie beleven. Johan Goemans heeft teksten verzameld van panden, die voor een deel hun bestemming hebben verloren. Maar de geschiedenis blijft natuurlijk. Corstiaan Prince vertelt een aantal keer van alles over de historie van het dorp bij smederij Verhulst aan de Dijk van Bommende 62.

Ook heeft het dorp iets met kunst. Plaatselijke kunstenaars stellen hun atelier open. Dat zijn atelier Dynja, Zon en Marie, Licenciapoetica, atelier Ada Overwater, de Smelterij, Atelier Jan Braber, Atelier de Loods en Atelier Marijke van Keulen en Ria van Felius.

En natuurlijk is er muziek. In de kerk zijn er optredens van Holgerd Vachlis en Antonio Pedrosa. In de consistorie treedt ‘Frituur Plan West’ drie keer op en bij Interieur Paauwe is het de beurt (vier keer) aan Roger van der Veken en Connie Alblas. In de schuur van Aad (Breedweg 2) speelt Adriaan, Deep Space Falcon speelt aan de Dreef 7, Christiane Peters in de IM van der Bijlstraat 2, Liever ie as Tuus aan de Zuidweg 21 en Blind Vertrouwen aan de prof. Zeemanstraat 25. In de pastorie zitten Brondgeest en Bruijnes en de muzikale uitsmijter is om 17.00 uur in het dorpshuis met een performance van Sonia Perez (Cubaanse muziek).

Oo de molen is de gehele dag open

Het aardige is dat al wandelend door het dorp (alle afstanden zijn zeer bescheiden) bezoekers op een laagdrempelige manier kennis maken met het dorp. Alle locaties zijn gratis te bezoeken. Zie hieronder het volledige programma.


Link naar PDF bestand