Logo wereldregio.nl
De jury met links D. P. Arkenbout van de Vluchthaven in Bruinisse
De jury met links D. P. Arkenbout van de Vluchthaven in Bruinisse

Geen Schouws succes bij NK Oestersteken

Anders dan in voorgaande jaren is er geen Schouws succes behaald tijdens het NK Oestersteken, dit jaar in Yerseke. Dit jaar deed een record aantal stekers mee. Van de veertien aangemelde deelnemers, won Manuela Kriekaard uit Yerseke na verschillende rondes het Nederlands Kampioenschap Oestersteken 2022. Er bestond dit jaar een grote variatie onder de deelnemers, opvallend veel jongeren streden om de titel. Deze jonge dames en heren zaten Manuela op de huid tijdens de voorrondes, maar moesten toch hun meerdere kennen in de Yerse. 

Gwen Lejuez, werkzaam bij Oesterwijf in Den Bosch, streed mee in de voorrondes en was positief verrast. “Dit is mijn eerste keer op het NK, spannend want normaal werk ik met creuses en niet met platte oesters. Het is echt een tof evenement waar een gemoedelijke sfeer hangt en je dus makkelijker kunt netwerken. Volgend jaar doe ik zeker opnieuw mee.” De finale werd gestreden tussen Bas de Koeijer (van De Zeeuwse Oestermannen en transportbedrijf Kotra), Davey Lamper en Manuela Kriekaard (van lunchroom 1401). De drie stekers legden elkaar het vuur aan de schenen. Met een verschil van 85 seconden won Kriekaard de felbegeerde titel: “Beste Oestersteker van Nederland.”

Onder leiding van een vakkundige jury, bestaande uit Caroline Verwijs (van Krijn Verwijs Yerseke B.V.), DP Arkenbout (van Brasserie de Vluchthaven uit Bruinisse), Asher Bachrach (van cateraar Zijpe Stijl) en Teun Blenkers (van cateraar Zijpe Stijl) is de uiteindelijke winnaar uit de bus gekomen.