Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Angst voor geweldsescalatie in Renesse

Algemeen

Loco-burgemeester Jacqueline van Burg  heeft gisterenavond Renesse tot een veiligheidsrisicogebied uitgeroepen. Dit betekende dat de politie iedereen mocht fouilleren. 

Deze noodverordening is uitgeven naar aanleiding van een dreiging voor de openbare orde. De politie had de informatie gekregen dat groepen van elders uit het land op gewelddadige wijze met elkaar de confrontatie wilden aangaan in Renesse. Om in de gaten te kunnen houden wie het dorp in of uit zou gaan heeft de politie alle passerende voertuigen gecontroleerd. Eén persoon is aan de kant van de weg gezet. Na een controle bleek de bestuurder van het voertuig onder invloed van alcohol zijn voertuig te besturen. De man is door de politie meegenomen naar het politiebureau. Zijn passagiers zijn te voet naar het politiebureau gegaan. 

Overigens is de noodverordening in voorgaande jaren preventief afgekondigd voor het uitgaanscentrum van het dorp. Renesse is onlangs landelijk in het nieuws gekomen door een man, die tot twee keer toe een terras opreed. De verordening is - zo laat Van Burg desgevraagd weten is zondagmorgen om 07.00 uur weer ingetrokken.

Meer nieuws