Afbeelding

ZMF deelt weer gratis bomen uit

Algemeen

De Zeeuwse Milieufederatie (de ZMF) en anderen gaan het weer doen: gratis boompjes uitdelen. Haal je bomen in je tuin, dan haal je de natuur dichtbij en help je het klimaatprobleem tegen te gaan. Doe daarom mee met de uitdeelactie van ZMF, in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden, diverse bewonersinitiatieven en een groot aantal Zeeuwse gemeenten. Op dinsdag 13 september kan iedere Zeeuw met een tuin vanaf 09.00 uur gratis boompjes bestellen op www.zmf.nl. 

Bomen zijn van wezenlijk belang voor de biodiversiteit en kunnen helpen om het klimaatprobleem op te lossen. Met het landelijke Plan Boom wil de ZMF de komende jaren tien miljoen bomen planten. Voor Zeeland streven ze naar 380.000 bomen, voor iedere Zeeuw een boom. Om sympathisanten te helpen hun particuliere tuin om te toveren tot een oase van groen deelt ZMf en haar partners gratis boompjes uit. 

Bomen en struiken zorgen voor voedsel en voor beschutting. Ze vormen een thuis voor vogels, insecten en andere dieren. Met de nieuwe actie willen ze iedereen opnieuw de kans geven om gratis boompjes te bestellen. Extra goed nieuws is dat er dit keer nog meer Zeeuwse gemeenten meedoen, namelijk Tholen, Goes, Borsele, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Terneuzen, Sluis, Hulst en Middelburg. Daardoor kunnen ze ruim twee keer zoveel bomen uitdelen, wel 14.000. 

Op Schouwen-Duiveland verzorgt De Ruiltûûn Scharendijke de uitdeelactie op zaterdag 10 december van 11.00 tot 16.00 uur. De Ruiltûûn ligt achter de oude Gereformeerde Kerk aan de Dijkstraat in Scharendijke. Parkeren kan op het Zwarte Plein aan de Dijkstraat. Volg het tegelpadje aan de rechterkant van de kerk. En kijk op https://www.facebook.com/groups/ruiltuun

Meer nieuws