Afbeelding

Fjoertoer verrast de vele deelnemers

Algemeen

De Fjoertoer Renesse op zaterdag 24 september is een sfeervolle avondwandeling over het strand, door natuurgebieden en duinen langs vuur- en lichtobjecten in diverse vormen. Onderweg is er van alles te zien en te beleven op de twee routes van 9 en 15 kilometer. Beide routes eindigen weer in het centrum van Renesse waar er voor alle wandelaars een speciale Fjoertoer speld klaarligt én waar het evenement wordt afgesloten met een afterparty. 

Tijdens de wandeling komen deelnemers langs verschillende kunstenaars die onderweg zorgen voor verrassende kunst met soms bijzondere vuur- en lichteffecten. Daarbij ligt de nadruk niet op de sportieve prestatie, maar juist op de beleving onderweg. Op je route komt men kraampjes tegen om iets te eten, te drinken en een stempel te halen. Wie alle stempels heeft verzameld, krijgt aan het einde van de rit een speciale Fjoertoer speld uitgereikt.

De route van 9 kilometer is ook geschikt voor families met kinderen vanaf tien jaar. Voor kinderen van tien tot vijftien jaar is er een gereduceerd tarief. Fjoertoer Renesse is een tocht door de natuur van Schouwen-Duiveland voor mensen die willen bewegen, beleven en verrast willen worden door objecten met licht en muziek.

Beide routes eindigen weer in het centrum van Renesse. Door lokale horeca in samenwerking met Renesse Bruist wordt een afterparty georganiseerd op het Waterplein voor alle wandelaars. Op het plein is er een tent met muziek, een markt en een bar. De Zeeuwse coverband Copycat zorgt ervoor dat alle voetjes van de vloer gaan. 

Kaarten zijn te bestellen via www.fjoertoer-renesse.nl

Meer nieuws