Afbeelding

Ringrieë Ouwerkerk ‘een mooi samenzijn’

Algemeen

Na drie jaar van afwezigheid is de Ring van Ouwerkerk zaterdag 10 september het decor voor het ringrieë. Hiernaast staan er op de Ring voor café de Bar-Bier nog vele andere activiteiten op de rol.

Martijn Boonman van de Bar-Bier is vooral opgetogen dat er weer iets wordt georganiseerd in het dorp. “Een paar maanden geleden hadden we een dorpsbarbecue met 270 man. Aan zoiets is echt behoefte in zo’n dorp. Zeker voor de oudere Ouwerkerkers is het een mooi samenzijn.”

De zevend editie van het ringsteken start om 12.00 uur tussen het eerste en laatste huis op de Ring aan de zijde van de Bar-Bier. Twintig ruiters (twaalf vrouwen en acht mannen) van Schouwen-Duiveland, de Hoeksche Waard en omgeving Rotterdam rijden op tien Belgische trekpaarden van boerderij de Stelle drie manches waarbij ze steeds twee ringen moeten steken. Boonman: “Het is allemaal hobbymatig, maar de strijd is er niet minder om”. De twee beste ruiters strijden in een finale tegen elkaar.

Tijdens het ringrieë is er een braderie met een kleine twintig kramen. Ook staan een ijsverkoper en een foodtruck op de Ring en zijn er vijftien oude tractoren van de gebroeders Dorst te bewonderen. Vanaf 17.30 uur is er live muziek van de Ouwe Helden.

Meer nieuws