Afbeelding
Foto: depos

Schouwen-Duiveland nog steeds erg prijzig

Algemeen

In het gemeentehuis wordt op dit moment weer druk gesleuteld aan de begroting voor het komende jaar en de periode daarna. Al jarenlang luidt het credo de belasting niet verder verhogen, anders dan een inflatie-index. Niet zo gek, want de gemeente Schouwen-Duiveland is nog steeds een prijzige gemeente in vergelijking met de andere Zeeuwse gemeenten.

Dat blijkt uit cijfers van Coelo, het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden; een onderdeel van de rijksuniversiteit van Groningen. De last op Schouwen-Duiveland komt voor een meerpersoonshuishouden over de €1000 heen. In Walcheren is dat bijvoorbeeld €781 en dat is meer dan €200 minder dus. Er zijn cijfers ontwikkeld die aangeven hoeveel belasting een gemeente in rekening mag brengen. Schouwen-Duiveland zit om 119 procent en dat is dus boven de norm. Dat mag wel, maar het zegt wel iets over de belastingdruk.

Ook als er naar huurders gekeken wordt is er een gelijk beeld. Een huurder betaalt hier €796 per jaar. Op Noord-Beveland is dat €613.

Meer nieuws