Logo wereldregio.nl

Jubileumconcert Liever Ier as Tuus

De jaarlijkse uitvoering van Liever Ier As Tuus op het Montmartre pleintje te Zierikzee staat donderdag 18 augustus vanaf 20.00 uur in het teken van het twintigjarig bestaan. 

Op 16 september 2002 werd Liever Ier As Tuus officieel opgericht door Janus Smits, samen met Rini de Looze die nog steeds trompettist maar tevens ook muzikaal leider is. Het is nooit een vereniging geworden, maar wel een begrip op Schouwen-Duiveland. ‘’Met zeven muzikanten zijn we begonnen en al snel groeiden we uit tot een grotere groep. Momenteel bestaat LIAT (Liever Ier As Tuus) uit drieendertig muzikale vrienden”, legt De Looze uit. ‘’Nog steeds zijn we op zoek naar wat LIAT nu precies is’’. Rini de Looze houdt het zelf graag op straatorkest. Het repertoire is zeer breed: van Queen, Adele tot Frans Bauer en van klassiek, Mexicaans tot en met carnavalsstampers. Het concert op donderdag 18 augustus heeft als titel ‘Jubileumconcert, twintig jaar Muzikaal Geweld(ig)’.

De Looze: ‘’Deze avond hebben we als gast Pascal van de Velde uitgenodigd. Deze trompettist, geboren en getogen in Dreischor, is in zijn tienerjaren voor hij naar het Conservatorium ging speler geweest van LIAT en verschillende muziekverenigingen op Schouwen-Duiveland. Eenmaal afgestudeerd als bachelor of Music aan het Utrechts conservatorium vervolgde hij zijn studie aan Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona waar hij als Master of Music afstudeerde. Op onze jublileumavond zal hij onder andere Blue van Thomas Gansch vertolken’’.

Het publiek kan zelf een stoeltje meenemen naar dit gratis concert.